Lyttende

Forebyggelse af stress i virksomheden er god økonomi

Forebyggelse af stress hos både ledelse og medarbejdere - skaber godt arbejdsklima

Forebyggelse af stress i virksomheder starter ofte på bagkant, fordi vi først ved, at vi skal forebygge stress, når vi selv eller kolleger er ”gået ned med stress”.

Citat fra afgået minister: ”Kom bare belast mig med viden!”

- ikke helt så let går det med håndtering af stress; men Stress Business ved, hvad der skal til for, at DU og din virksomhed kommer til at trives og får et langt bedre arbejdsklima.

Det gode ved at formidle og rådgive i "Trivsel i øjenhøjde – mindre stress" er, at det ofte giver aha oplevelser hos ledere og medarbejdere, at meget giver sig selv. Så derfor er nøglen til forebyggelse af stress i virksomheder rigtig god økonomi. Det lønner sig både menneskeligt og økonomisk øjeblikkeligt at forebygge istedet for at behandle. Så en øjenåbner om trivsel, giver ofte svaret på, hvordan man forebygger stress. Det er ofte et komplekst sammenfald er mange faktorer, der er i spil, når vi oplever os selv eller andre ”gå ned med stress”.

Derfor er det også et individuelt forløb, når man forebygger eller behandler stress. Du kan sagtens høre et oplæg eller få undervisning på et hold, men du finder din EGEN vej, når du har erfaret og afprøvet, hvad der virker for DIG.

Evidensbaseret forskning tegner et tydeligt billede af, at det at forebygge stress og hurtig indsats ved behandling af stress symptomer både mentalt og fysisk styrke menneskers trivsel og sundhed.

Stress Business tager selvfølgelig al den seneste forskning med ind i et formidlings- eller undervisningsforløb via mindfulness og kropsbevidsthed. Start processen, forebyg stress!

Kimen til stress blev lagt mange år før

For mit eget vedkommende stod vaskepulveret i køleskabet, og jeg brændte en bordplade af. Det var de synlige tegn på, at alt ikke var som det skulle være.

Men mine omgivelser vidste det langt før. Du kan se mere om stress symptomer her og min historie i Berlingske her

Men udover de synlige symptomer på stress, har du sikkert undervejs, mistet dig selv i en alt for travl og stresset hverdag. Du mærkede ikke efter, hvordan du egentlig havde det indeni og udenpå - og med dine omgivelser. Måske bliver ferier og weekends brugt til at lade op, regne den ud eller bare at komme af med nogle af dine fysiske og psykiske symptomer.

Du eller din virksomhed kan ikke gøre det alene, men sammen kan vi få ting til at ske. Forebyg stress med min hjælp ved at fokusere på metoder til bevidst nærvær og mærke efter, så Trivsel i øjenhøjde – mindre stress bliver DIN dagligdag. Det er ikke sjovt at være på toppen, hvis man skal være der selv – vi skal være der sammen, citat fra tidligere minister.

Hvis du har læst hertil, har du måske nogle af disse symptomer på stress?

Her er nogle eksempler på, at du kan have stress. De fysiske symptomerne har du måske haft igennem rigtig langt tid, og så er de psykiske kommet snigende. Fælles for dem er:

 • at din krop aldrig føles helt afslappet
 • at du har spændinger og ondt et sted
 • at du har konstant tankemylder – også når du skal sove
 • at du sjældent føler dig helt frisk og udhvilet
 • at du tit føler dig korthåndet, trækker vejret til bordkanten
 • at du er irritabel og/eller grådlabil
 • at du sjældent er helt nærværende
 • at du har svært ved at holde fokus
 • at du har brug for ekstra stimulanser: kaffe, sukker, salt, alkohol e.a.
 • at de symptomerne kommer igen – ofte forstærket.
 • at de sjældent helt går væk.

Du kan selv udfylde DIN liste, hvis bare noget af det, som jeg skriver, vækker en følelse af genkendelse; så føler du dig mega presset eller har stress. Du kan også tage en stress test på nettet – der findes mange forskellige, men de vil nok give dig et billede af, hvor du er. Tag dig selv alvorligt.

Kan du genkende det?

Lad os få en uforpligtende snak om, hvordan vi kan få dig til at trives igen – og hvordan du kommer ud af din stress og forebygger fremadrettet.

Ring gerne til mig på telefon 2614 6065 eller skriv til mig her.