Stolen er tom – stress?

Jeg læste et indlæg på nettet i går, ”at medarbejdere ikke går ned med stress pga virksomheden, men pga chefen”. Stress kan være en langt mere kompleks sag, men det skal tages personligt.

Stolen er tom, og uanset hvad du tænker kan være årsagen til sygemeldingen, så gælder det om for dig, at din medarbejder kommer tilbage i så god mental og fysisk form som muligt; så hurtigt som muligt.

Det er rigtigt meget op til dig. Du har muligheden for at være en del af løsningen, hvis du rette fokus på samarbejde. Alt for mange ledere, som jeg taler med, går i forsvar. Citat: ”Det må være noget andet”, ”Der har vist også været noget på hjemmefronten”, ”Vi har en forsikring i virksomheden”.

Fakta er: stolen er tom. Andre medarbejdere skal løbe stærkere eller opgaver bliver skubbet, og i værste fald får du en økonomisk lussing.

Hvis du tager ansvaret på dig, har du muligheden for at begrænse skaden, sørge for fastholdelse til arbejdspladsen, og I kommer begge ud på den anden side styrket og klogere på jeres relation og samarbejde, se mere her: https://www.stress-business.dk/trivsel-erhverv/