Billede af arbejdsrelateret stress i virksomheder i from af stresset medarbejder

Trivsel på arbejdspladsen med forebyggelse af stress

Læser du dette, fordi du har brug for generel forebyggelse af stress i din virksomhed eller har du en konkret nøgleperson, som har stress symptomer? Invitér mig til en kop kaffe. Du får en idé om, hvordan jeg helt konkret arbejder, så din medarbejder kommer styrket ud af stress med en værktøjskasse fuld af redskaber til at passe på sig selv. Manglende trivsel eller sygefravær, uanset grund er under alle omstændigheder synligt virksomhedens problem. Stolen ER tom, hvilket kan koste dyrt for virksomheden, når nøglepersoner glimrer ved deres fravær.

Strategisk Stress forebyggelse handler om mere end en sundhedsforsikring

Uanset grund, så tag ansvar og støt op, så der dels kan ske en stadig fastholdelse og dels en hurtigere tilbagevenden til virksomheden. Når medarbejderen føler, at virksomheden involverer sig og tager ansvar, motiverer det til en fælles indsats og medarbejderen føler sig hørt.

Trivsel på arbejdspladsen: 2 eksempler på tilbud til virksomheder 

Som mentor for nøglepersoner og ledere er jeg i stand til at gøre en forskel for både ledelse og medarbejdere i din virksomhed. Derfor har jeg formuleret to eksempler på tilbud til dig og din virksomhed. Du er velkommen til at finde på en mere målrettet indsats for lige netop din virksomhed.

1) Trivsel på arbejdspladsen. Det er langt billigere at forebygge end at behandle stress!

Er du enig, så læs videre her:

Savner du trivsel på arbejdspladsen? Føler du, at du, som leder eller dine medarbejdere er for pressede? Skal du præstere konstant og hænger du kun lige i med neglene til næste deadline, næste bundlinjetal, næste … Har du medarbejdere, som du godt ved, at du presser for hårdt? Ser de dig som synderen? Hvad siger du til at få viden og værktøjer til, hvordan du passer på dig selv, hvordan du letter presset på dine kolleger, og hvordan du spotter, hvis én af dine medarbejdere er på tærskel til mistrivsel eller måske ovenikøbet er tæt på at få stress.

Du vil få aha oplevelser og smil, når vi sammen finder DIN vej til større trivsel, og mindre stress. Du bliver bevidst om, hvornår travlhed går over i stress. Du og virksomheden kan sagtens have travlt i en periode, men hvor bevidst er du om, hvornår alt går op i en højere enhed, og hvornår du eller I rammer muren?

Lyder det langt ude?

Er jeg slet ikke med på, hvad de foregår i den virkelige verden? Det er jeg nu ret sikker på, at jeg godt ved. For jeg har været der selv, både som medarbejder og leder. Mærket travlheden gå fra positivt drive til stress. Haft ambitioner, både de personlige og på min afdeling og virksomhedens vegne. Selv haft medarbejdere, som jeg har presset for hårdt, og selv været nede og vende med stress; og tro mig, jeg så det ikke komme før bagefter.

Lad os få en uforpligtende snak om trivsel på arbejdspladsen over en kop kaffe, hvor du fortæller mig, hvad du har af udfordringer, som gør, at du måske har dage, uger eller måneder, hvor du har for travlt til at leve det liv, som du drømmer om – jeg møder op præcis, hvor det passer dig bedst. Vi ses!

2) Er du bange for domino-effekten, hvis du inviterer mig ind i din virksomhed?

Er du enig, så læs her:

Jeg sidder i din virksomhed én gang om ugen, måske hver 14. dag eller hvad vi finder ud af. I har lanceret denne mulighed for medarbejderne til at få sparring omkring balance og bedre trivsel. Signalværdien er stor – kæmpe cadeau til virksomheden. Men tør du? Hvad nu hvis flere, måske hele din afdeling ønsker at lægge vejen forbi til en snak – går det så op for dem alle sammen, at de er stressede – ikke kan klare mere? Kan du mærke angstens sved? Kommer der nu flere sygemeldinger, flere svære samtaler?

Det er slet ikke intension at piske en stemning op – tværtimod. Jeg kalder det forebyggelse i tide; trivsel i øjenhøjde. Det forhindrer, at medarbejderne går ned med stress!

Så tør du fokusere på trivsel på arbejdspladsen?

Du ved måske allerede, hvad det koster virksomheden og dig, når en medarbejder eller du går ned med stress:

 • Specifik viden om opgaver eller projekter går tabt
 • Deadlines bliver udskudt
 • Andre medarbejdere må påtage sig nye opgaver og løbe hurtigere
 • Medarbejdere føler sig måske ikke klædt på til at påtage sig opgaven, hverken fagligt eller tidsmæssigt
 • Projekter bliver forsinkede og må i værste fald skrinlægges for en tid
 • Renommé, rygter og snak i krogene – medarbejdere, som finder andre job eller går ned med stress
 • Ja, du har sikkert selv et par andre issues du kan komme i tanke om.

Skal vi tage en uforpligtende snak om trivsel på arbejdspladsen og måske se på, hvad du og din virksomhed har af bekymringer ved at åbne op for synligheden af en ofte al for travl  hverdag. Jeg bruger mælk i kaffen. Vi ses.

 

Hvis du har læst hertil, har du måske nogle af disse symptomer på stress?

Her er nogle eksempler på, at du kan have stress. De fysiske symptomerne har du måske haft igennem rigtig langt tid, og så er de psykiske kommet snigende. Fælles for dem er:

 • at din krop aldrig føles helt afslappet
 • at du har spændinger og ondt et sted
 • at du har konstant tankemylder – også når du skal sove
 • at du sjældent føler dig helt frisk og udhvilet
 • at du tit føler dig korthåndet, trækker vejret til bordkanten
 • at du er irritabel og/eller grådlabil
 • at du sjældent er helt nærværende
 • at du har svært ved at holde fokus
 • at du har brug for ekstra stimulanser: kaffe, sukker, salt, alkohol e.a.
 • at de symptomerne kommer igen – ofte forstærket.
 • at de sjældent helt går væk.

Du kan selv udfylde DIN liste, hvis bare noget af det, som jeg skriver, vækker en følelse af genkendelse; så føler du dig mega presset eller har stress. Du kan også tage en stress test på nettet – der findes mange forskellige, men de vil nok give dig et billede af, hvor du er. Tag dig selv alvorligt.

Kan du genkende det?

Lad os få en uforpligtende snak om, hvordan vi kan få dig til at trives igen – og hvordan du kommer ud af din stress og forebygger fremadrettet.

Ring gerne til mig på telefon 2614 6065 eller skriv til mig her.