Billede af mindfulness ved Stress Business

Mindfulness modvirker både arbejds- og privatrelateret stress

Mindfulness tager dig alvorligt og har alene dig i centrum!

Hvis det ikke virker for dig det du gør i øjeblikket, men du bliver stresset, får hjertebanken, sover dårligt om natten og har humørsvingninger, som går fra glæde og lettelse, når du føler, at du når alt i dit liv og går fra frustration, vrede og måske opgivenhed, når du ikke når dit liv? Har du arbejdsrelateret stress og/eller måske også privat relateret stress - og ønsker du hjælp? Kom igang med mindfulness.

Mindfulness forebygger og reducerer dit stress

Mindfulness er en livsanskuelse, som kan give dig de bedste værktøjer til et mentalt roligere liv, en blidere tilgang til dig selv - og andre; og så forebygger og reducerer det stress. Det lyder så enkelt, og det er det faktisk også – det svære er at gøre det og blive ved med at gøre det.

Som Flora Melchiorsen siger: ”Det er ikke noget man går til, men noget man er.” Men sådan er det med alt nyt – det skal læres, mærkes og leves. Det gode ved mindfulness er, at selve vejen til mere trivsel og et stressfrit liv starter i dét øjeblik, at du træffer beslutningen om at gøre noget ved dit stress - det virker lige med det samme!

Med mindfulness kommer du i en stressfri zone

Mindfulness er ikke mystisk eller spirituelt, men en livsanskuelse, som på daglig basis, giver dig en bedre dømmekraft, så du mærker og vælger ud fra dine ønsker og behov for et liv i balance og trivsel. Du har fokus på, hvad der skal til for, at du er i stressfri zone, hvor energi og sindsro er to poler, som du i bevidst nærvær vælger - for at skabe ro og glæde imellem arbejds- og privatliv.

Mange mennesker i din familie og omgangskreds - måske også rollemodeller, som du har beundret, har måttet sande, at speedometeret viste en alt for høj fart, hvor det er svært at se tydeligt, hvad der sker for øjnene af dem pga hastigheden i arbejds- og privatlivet – en af dem var Pernille Aalund, som sad i et stort job hos Aller, men valgte at give slip  og gå en helt anden vej.

Mindfulness giver hjernen ro

Eller en skuespiller i Politikken for nyligt ”at hendes hjerne holdt op med at snakke til hende” – hun fandt tilbage til roen igen uden tankemylder. Jeg er sikker på, at begge kvinder har måttet gøre noget drastisk i deres liv for at lette foden fra pedalen; måske ovenikøbet for en tid sætte foden over på bremsen; en timeout, så der blev tid til at mærke efter, hvad de havde behov for.

De gav slip på det som ikke virkede mere. Og det med Accept og Giv slip er bare nogle af principper, som mindfulness bygger på.

Så mindfulness tager krop, ånd og sind alvorligt! Du kommer til at mærke, lytte og forstå, hvad der fik dig til at stå på et alt for hurtigt tog, så du gik ned med stress eller er godt på vej. Du glemte dig selv på rejsen.

Hvis du har læst hertil, har du måske nogle af disse symptomer på stress?

Her er nogle eksempler på, at du kan have stress. De fysiske symptomerne har du måske haft igennem rigtig langt tid, og så er de psykiske kommet snigende. Fælles for dem er:

 • at din krop aldrig føles helt afslappet
 • at du har spændinger og ondt et sted
 • at du har konstant tankemylder – også når du skal sove
 • at du sjældent føler dig helt frisk og udhvilet
 • at du tit føler dig korthåndet, trækker vejret til bordkanten
 • at du er irritabel og/eller grådlabil
 • at du sjældent er helt nærværende
 • at du har svært ved at holde fokus
 • at du har brug for ekstra stimulanser: kaffe, sukker, salt, alkohol e.a.
 • at de symptomerne kommer igen – ofte forstærket.
 • at de sjældent helt går væk.

Du kan selv udfylde DIN liste, hvis bare noget af det, som jeg skriver, vækker en følelse af genkendelse; så føler du dig mega presset eller har stress. Du kan også tage en stress test på nettet – der findes mange forskellige, men de vil nok give dig et billede af, hvor du er. Tag dig selv alvorligt.

Kan du genkende det?

Lad os få en uforpligtende snak om, hvordan vi kan få dig til at trives igen – og hvordan du kommer ud af din stress og forebygger fremadrettet.

Ring gerne til mig på telefon 2614 6065 eller skriv til mig her.