Billede af personlig coach ved Stress Business

Stresshåndtering. Lær at håndtere stress

Stresshåndtering er med stor sandsynlighed hjælpen du har brug for, hvis du genkender eller har oplevet følgende:

Stresshåndtering hjælper dig til at klare de situationer i hverdagen, som stresser dig og påvirker din generelle trivsel.

Kort historik fra mig til dig – måske du ved disse få ord kan genkende dig selv?

Jeg nåede aldrig i tide at håndtere mine symptomer på stress. Havde altid ondt et eller andet sted – havde sådan en slags smertekrop i lange perioder af mit liv. Ikke nok med, at kroppen havde underlige symptomer hele tiden; men jeg kunne få åndenød, bare jeg havde glemt noget eller skulle skynde mig til et møde.

Sådan en slags nervøs sensitivitet, som kunne gøre, at jeg enten blev opfarende eller mere nervøs end normalt, og vejrtrækningen sad helt oppe i halsen. Om natten havde jeg alt for mange tanker og sov uroligt eller sov for lidt, se andre symptomer længere nede i artiklen.

Weekends og ferier blev ofte ”pusterum”, som blev brugt til at ”komme til kræfter”, komme i bund med alverdens ting, og søndag aften at være på forkant ved at checke mails eller få en opgave fra hånden. Udtænke planlægningsstrategier for, hvordan jeg klarer den næste uges tid. Prøvede hele tiden at regne den ud!

Start din stresshåndtering i tide

Om du når at mærke efter i tide og stoppe op, når du mærker mistrivsel eller om din stress kom snigende, og pludselig var bægeret fyldt, er selvfølgelig to forskellige udgangspunkter for, hvordan jeg hjælper dig til at håndtere din stress.

Eksempel 1

Du mærker, at du mistrives, og du ikke helt kan få dit arbejds- og privatliv til at hænge sammen, men du føler stadigvæk, at du har overblikket; du har bare ikke nok tid og ressourcer til at få det til at gå op i en højere enhed. Du fungerer i lange perioder optimalt både arbejdsmæssigt og privat – og vigtigst du kan slappe af, når du har fri. Men du ved godt, at du befinder dig på kanten af, hvad der er muligt at håndtere, og du er begyndt at mærke et vis pres; du føler dig stresset.

Du mangler nogle værktøjer til, hvordan du passer på dig selv, finde balancen mellem arbejds- og privatliv og gøre det, som gør dig glad og giver energi.

Eksempel 2

Du er stresset, trives ikke længere, har både mentale og fysiske symptomer på, at du ikke længere kan klare hverdagens krav, arbejdsrelateret som privat. Du er måske allerede sygemeldt fra dit arbejde. I begge tilfælde gælder det om, at vi sammen hjælper dig til at finde ind til dig selv igen – tilbage til, hvor du mærker dig og dine behov.

Stresshåndtering, som virker!

De værktøjer og metoder, som jeg benytter, ved jeg virker! Jeg har selv lagt krop og mentalt helbred til både gode og dårlige forsøg på at få bugt med mit stress. Det samme virker ikke for alle; men al evidens baseret forskning tyder på, at der skal en kombination af både det kropslige og mentale til - de kan ikke stå alene.

Man kan ikke snakke sig ud af stress og man kan ikke træne sig ud af stress – begge dele kan du komme langt med, men først når man kombinerer det fysiske med det mentale; så sker der virkelig en opløsning af gamle vaner og mønstre – og nye tanker og hensynet til sig selv mærkes. Der sker en transformation af dig – som det hele menneske du er; når vi tager hensyn til ALT i dig, se under Stress Business hvilke uddannelser jeg har.

Hvis du har læst hertil, har du måske nogle af disse symptomer på stress?

Her er nogle eksempler på, at du kan have stress. De fysiske symptomerne har du måske haft igennem rigtig langt tid, og så er de psykiske kommet snigende. Fælles for dem er:

 • at din krop aldrig føles helt afslappet
 • at du har spændinger og ondt et sted
 • at du har konstant tankemylder – også når du skal sove
 • at du sjældent føler dig helt frisk og udhvilet
 • at du tit føler dig korthåndet, trækker vejret til bordkanten
 • at du er irritabel og/eller grådlabil
 • at du sjældent er helt nærværende
 • at du har svært ved at holde fokus
 • at du har brug for ekstra stimulanser: kaffe, sukker, salt, alkohol e.a.
 • at de symptomerne kommer igen – ofte forstærket.
 • at de sjældent helt går væk.

Du kan selv udfylde DIN liste, hvis bare noget af det, som jeg skriver, vækker en følelse af genkendelse; så føler du dig mega presset eller har stress. Du kan også tage en stress test på nettet – der findes mange forskellige, men de vil nok give dig et billede af, hvor du er. Tag dig selv alvorligt.

Kan du genkende det?

Lad os få en uforpligtende snak om, hvordan vi kan få dig til at trives igen – og hvordan du kommer ud af din stress og forebygger fremadrettet.

Ring gerne til mig på telefon 2614 6065 eller skriv til mig her.