mindfulness-trivsel-i-oejenhoejde

Hjælp til stress! Trives du ikke? Er du i rød, gul eller grøn zone?

Få hjælp til stress hvis du genkender nedenstående

Hvis ikke du har ondt i hovedet, så har du ondt i …!

Kender du dette ikke særligt flatterende ordsprog? Jeg gør i hvert fald – for jeg fik det ordsprog stukket i hovedet af min mand allerede mange år før, at jeg gik ned med stress.

Hjælp til stress og til bedre trivsel

Jeg nåede aldrig at håndtere mine symptomer eller rettere at få hjælp til stress. Havde altid ondt et eller andet sted – havde sådan en slags smertekrop i lange perioder af mit liv. Ikke nok med, at kroppen havde underlige symptomer; men jeg kunne blive stresset bare jeg havde glemt noget eller skulle skynde mig til et møde. Sådan en slags nervøs sensitivitet, som kunne gøre, at jeg enten blev opfarende eller mere nervøs end normalt, og vejrtrækningen sad helt oppe i halsen.

Mit system kunne gå helt i selvsving BANG! - og efterfølgende sad der så lige en myose i skulderen eller maven gik helt i stå. Ikke at jeg satte det sammen eller tænkte på, at det havde noget med hinanden at gøre.

Jeg løb, trænede og dyrkede yoga; men lige meget hjalp det. Havde al verdens træningsudstyr hjemme og sko til Zumba, sko til …… !

Weekends og ferier blev ofte ”pusterum”, som blev brugt til at ”komme til kræfter”, komme i bund med alverdens ting og søndag aften at være på forkant ved at checke mails eller andet arbejde. Udtænke planlægningsstrategier for, hvordan jeg klarer den næste uges tid. Prøvede hele tiden at regne den ud!

Hvis du har læst hertil, har du måske nogle af disse symptomer på stress?

Her er nogle eksempler på, at du kan have stress. De fysiske symptomerne har du måske haft igennem rigtig langt tid, og så er de psykiske kommet snigende. Fælles for dem er:

 • at din krop aldrig føles helt afslappet
 • at du har spændinger og ondt et sted
 • at du har konstant tankemylder – også når du skal sove
 • at du sjældent føler dig helt frisk og udhvilet
 • at du tit føler dig korthåndet, trækker vejret til bordkanten
 • at du er irritabel og/eller grådlabil
 • at du sjældent er helt nærværende
 • at du har svært ved at holde fokus
 • at du har brug for ekstra stimulanser: kaffe, sukker, salt, alkohol e.a.
 • at de symptomerne kommer igen – ofte forstærket.
 • at de sjældent helt går væk.

Du kan selv udfylde DIN liste, hvis bare noget af det, som jeg skriver, vækker en følelse af genkendelse; så føler du dig mega presset eller har stress. Du kan også tage en stress test på nettet – der findes mange forskellige, men de vil nok give dig et billede af, hvor du er. Tag dig selv alvorligt.

Kan du genkende det?

Lad os få en uforpligtende snak om, hvordan vi kan få dig til at trives igen – og hvordan du kommer ud af din stress og forebygger fremadrettet.

Ring gerne til mig på telefon 2614 6065 eller skriv til mig her.