Portræt af stresskonsulent Jeanne de Renouard

Derfor er mit logo en kolibri

Kolibrien kan noget helt særligt

Kolibrien er min absolut favoritfugl. Det har den været, siden jeg første gang så den spise nektar svævende i luften.

Hvorfor benytte kolibrien som logo til min virksomhed Stress Business? Mit hjertevirke er jo Trivsel i øjenhøjde;mindre. Giver det mening?

Kolibrien kan alt det andre fugle kan, men den kan også noget, som ingen andre fugle kan. Den spiser, imens den holder sig svævende, den kan flyve for- og baglæns, men også sidelæns, og så kan den noget helt unikt - den kan gå i en dvalelignende tilstand.

Da jeg havde allermest at se til, havde jeg et meget travlt job, et kronisk alvorligt sygt barn og en uddannelse, som skulle gøres færdig - samtidigt! Mit liv i overhalingsbannen hang ikke sammen med min livssituation – men jeg troede, at jeg kunne få det til at virke alligevel.

Jeg tænkte, at jeg kunne gøre som kolibrien; gøre det hele på én gang. Men jeg kunne ikke bakke baglæns og jeg havde ikke dvale knappen!

Bliver vi ikke ofte drillet med, at vi ikke kan multitaske, især mænd? Men vi presser os selv alligevel? Og kvinder ser ud til at trives med at kunne flere ting på én gang; indtil de udmattet falder om eller som jeg sætter opvaskemidlet i køleskabet og brænder bordpladen af. Er slet ikke tilstede i det jeg gør.

For mig var det en tirsdag, at jeg gik ind til min daglige leder og sagde, at jeg lige tog en fridag i morgen, for jeg syntes ikke, at jeg havde det helt så godt.

Dagen efter blev dagen, hvor jeg mærkede efter og gik ned med stress. Bang! Jeg havde ikke dvale-knappen den gang.